|
|
 |
#41 Re: Emirates OD - Serbia, Belgrade Posted 09/04/2010 at 12:50 |
|
|
Cestitam svima koji su prosli, jedva cekam da se i sam uverim kakav je osecaj kada ti jave da si dobio posao :) ..... prvi put se prijavljujem ove godine, pokusacu i za dohu i za dubai i imam dva pitanja..... da li moramo da se prijavimo na njihovom sajtu ili mozemo da samo odnesemo CV i fotke 17. tj 24.? ......... i takodje me jako zanima sto se tice engleskog koji nivo znanja je potreban ... ja ga ucim godinama ali nikada nisam pisao na njemu niti sam bio u okruzenju gde se on govori... pa bih voleo da mi skrenete paznju na sta da obratim paznju ovih dana ... jer sam u fazi strebanja :)
|
|
|
|
|
|
|
 |
#42 Re: Emirates OD - Serbia, Belgrade Posted 09/04/2010 at 13:06 |
|
|
Ivann,ako si pazljivo citao predhodne nase postove videces da tamo imas detaljno opisan open day(tako se zove prvi dan konkursa),od nacina na koji sve to izgleda do potrebne dokumentacije,dve slike(celo telo+samo faca) i cv(na engleskom)....
Stvarno pokusavam i ja a i neki ljudi sa foruma da vam pomognemo sto vise,ali molim vas nemojte pitati stvari koje su vec kao sto rekoh detaljno napisane,na strani broj 2 imas opisanu celu proceduru.
ivann nemoj me pogresno razumeti,nije mi tesko da sve ponovo napisem ,ali mislim da ljudi koji posecuju ovaj i slicne forume zele da cuju nove stvari,nova pitanja i odgovore....
Obuci se poslovno,ponesi dokumente sto sam ti napisala gore,budi jako ljubazan,pristojan,NASMEJAN,slusaj druge,ne upadaj nikome u rec,budi kratak i jasan sa odgovorima,....
odgovor za osobu boskojeupravu:sto se tice prijave preko interneta,ja sam se licno prijavila,ali bilo je i mnogo ljudi koji to nisu,ako ti nije tesko ti to uradi...
sto se engleskog tice,svi ljudi su znali da ga dosta lepo pricaju,barem moja grupa,daleko od nekog savrsenog,ali dovoljno dobro da mogu da kazu ono sto zele,na samom testu engleskog,imas text i pitanja iz texta,ali ne bas toliko jednostavna,moras razumeti text da bi odgovorio na pitanja,zatim bilo je vezbanje "povezi sinonime",treceg se bas nesto i ne secam ali bilo je nesto kao dobijes odredjeni iskaz pa sada da zaokruzis tacan nastavak iskaza,i cetvrti zadatak je bio esej na odredjenu temu,nama je tema bila "tri dobre,i tri lose stvari u vezi meni" (misli se na tvoje vrline i mane),duzina tog eseja bi trebalo da iznosi jednu ipo stranu A4 formata.Nista oko cega bi trebao/la da se opterecujes,najbitnije je kako se ti njima predstavis,i kakav utisak ostavis.
nadam se da sam vam barem malo pomogla,Ivann jos jednom nadam se da nisi uvredio,i pogresno shvatio.
sve najbolje svima od srca pa de se nadjemo u Dubai-u.
slobodno pitajte sta god vas zanima |
|
|
|
|
| Newbie |
|
| Posts: 9 |
|
| Yugoslavia |
|
|
 |
#43 Re: Emirates OD - Serbia, Belgrade Posted 10/04/2010 at 14:40 |
|
|
| A evo i Djolenceta ;o)) Ja stvarno nemam reci da opisem sve ovo ovde,ja sam stvarno prezadovoljan svime za sada,dobio sam ogroman,prelep stan koji delim samo sa jednim cimerom koji je iz Egipta inace,cimer kao i svi ljudi koji sam upoznao je stvarno extra i svi zele i pomazu ti sta god ti je potrebno,sta god ti nije jasno,nisam jos upoznao nase ljude a ima ih kazu bas dosta,samo jedna devojka iz Srbije je samnom ovde,doduse ona je vec zivela u ovde,pa je ovde prosla intervju...2 dana sam blejao nisam imao nikakvih obaveza,pa prvi dan indukcije,pa slobodan dan (petak i subota su ovde neradni dani) evo danas nas vodili na turu po gradu,ovaj grad je neverovatan stvarno prosto tesko je izabrati reci da se sve ovo opise,toliko raznih nacija,toliko prijatnih ljudi,ludih gradjevina,sve je neverovatno stvarno,osecam se kao da sam u filmu jos uvek ;o) ej da jedino na ovu vrucinu jos da se naviknem i bice sve OK,hehe,stanovi su naravno svi pod klimom,ali napolju??ufff a tek ce biti kazu ovde je jul i avgust nepodnosljiv,kazu da lagano ide temperatura preko 45,50 stepeni ;o)) zasto budite spremni i na taj faktor ;o))jos ove nedelje mi traje ta indukcija,sredjivanje raznih papira,bankovnih racuna,medical_a,razgovora svakakvih,program je bas razradjen da nam izadju u susret da se pravilno prilagodimo zivotu ovde,pa tamo sledece nedelje krece onaj tezi teo a to je trening i kako svi kazu stvarno treba da se uci i da se prodju svi ti testovi,ali to je mala cena onoga sto dobijamo ako polozimo sve to i krenemo da letimo,stvarno ja sam svime odusevljen...zato ljudi zelim vam svima srecu koji pokusavate da prodjete i trudite se,ne odustajte,stvarno im treba puno ljudi do 2014 im isporucuju preko 50 Airbus_a 380,jos neznam koliko Boingovih aviona,gradi se dodatak inace najveceg treminala na svetu Terminala 3,stvarno im puno ljudi treba,dosta ljudi i odlazi mesecno nemogu da se prilagode zivotu ovde,kukaju za kucom,nisu dovoljno jaki psihicki,neznam,turisticki dolaze da rade malo i beze,to je sad njihov izbor,ali sve u svemu poenta je da ovi zaposljavaju kao ludi,tako da ne odustajte i zelim vam svima stvarno puno srece !!!! Pozdrav za sve iz Dubaia,boze zdravlja i srece,pa se vidimo uskoro!!!! ;o))) |
|
|
|
|
| Newbie |
|
|
| Yugoslavia |
|
|
 |
#44 Re: Emirates OD - Serbia, Belgrade Posted 10/04/2010 at 20:21 |
|
|
E pa narode, svaka vam cast! Tebi, Djole, posebno ! Zaista je extra sto delite vasa iskustva sa, hajde reci cu, nama neobavestenima. Planiram da odem 24.04., a mozda se prijavim i za Dohu, da proverim kako sve to ide, ubijem tremu i sl.
Jedno glupavo pitanje, molim vas! Ima li medju vama koji ste dobili ugovore pusaca? Ne znam da li to nesto utice na krajnji ishod, u pogledu zdravstvenog stanja pluca i to.
Koliko uopste prodje vremena od OD do Golden Call-a? Radim neke ozbiljne poslove pa se brinem da li cu ukoliko, nekim ogromnim cudom nebeskim, sve to prodjem, imati vremena da sredim sve obaveze vezane za trenutni posao, jer ne bih nikog da ostavljam na cedilu. Po vasem pisanju, cini mi se, prodje oko mesec dana, ali bi me vase reci ipak bolje uverile.
Veliki pozzzz forumasima i u zemlji i u Dubai-u  !!!
Maka |
|
|
|
|
|
|
 |
#45 Re: Emirates OD - Serbia, Belgrade Posted 10/04/2010 at 21:48 |
|
|
Ijao, ljudi, da li je neko online da mi da neku informaciju o tom psiho testu?
Ujutru u 9 mi pocinje assessment day, screening sam vec prosla ...
Uf!  |
|
|
|
|
| Newbie |
|
|
| Yugoslavia |
|
|
 |
#46 Re: Emirates OD - Serbia, Belgrade Posted 11/04/2010 at 14:42 |
|
|
| Neznam kasnim li sa odgovorom @ Jolien ,ma psiho test je nista posebno,zdrav razum samo,glupa pitanja i par trik pitanja samo lagano procitas sve i odgovoris kako mislis nista to nije tesko ni komplikovano,mi smo inace imali 187 pitanja na tom testu,samo zbog prevoda pazljivo se trebaju citati da u brzini ne shvatis neko pogresno i odgovoris ono sto ne mislis ustvari!!Srecnooo nadam se da ces proci do kraja!!!;o)) ...@Makanica ja sam isto pusac,nije to neki problem,tako da nemoras da brines sto se toga tice,inace planiram da ih ostavim ali nikako da se odlucim,da ozbiljno preduzmem neki korak hihi ;o)) a zavisi,posle intervjua jave ti u roku od 6 nedelja jesi li prosla ili ne,kada te nazovu da si prosla,daju ti otprilike deset dana da odradis sve potrebne medicinske testove i da im posaljes sve to,pa kada oni obrade sve te podatke i sve bude OK onda ti daju dozvolu da kao das otkaz i posaljes im i pismo o zvanicnom otkazu,tj.papir na kome pise da ne radis vise i kada im to posaljes oni ti daju Joining date i salju vizu i kartu i to je to ;o) eto nadam se da ti je ovo pomoglo ;o) pozzz za sve odoh da popijem prvo pivo konacno posle skoro nedelju dana,nema smisla stvarno ovo vise,uzeleo sam ga se ;o))) pozzzz |
|
|
|
|
|
|
 |
#47 Re: Emirates OD - Serbia, Belgrade Posted 11/04/2010 at 18:54 |
|
|
ickolina hvala na odgovoru! bacam se na strebanje sinonima :)
|
|
|
|
|
|
|
 |
#48 Re: Emirates OD - Serbia, Belgrade Posted 12/04/2010 at 22:23 |
|
|
Djole, hvala ti na odgovoru, na zalost si zakasnio, ali sam ja u svakom slucaju stigla do finalnog interview-a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))
Sutra ujutru imam final interview, ako je neko online nek pomogne!! |
|
|
|
|
|
|
 |
#49 Re: Emirates OD - Serbia, Belgrade Posted 12/04/2010 at 22:53 |
|
|
| ehej jolien,svaka cast,ako treba neka pomoc pisi na inbox pa cu ti dati skype ili nesto sl gde mozemo da pricamo!!!! |
|
|
|
|
|
|
 |
#50 Re: Emirates OD - Serbia, Belgrade Posted 15/04/2010 at 20:34 |
|
|
| Pozdrav
Odlucih se da probam sad 17. da se prijavim za Qatar pa me interesuje kakav je dress code za muskarce, posto na svakom forumu pise drugacije, negde su ljudi isli full u odelu , negde farmerke, kosulja i sako. Intreresuje me vase misljenje tj kako ste vi bili obuceni na vasim intervjuima ;) |
|
|
|
|